Zelf klussen in je tuin doe je zo

We hebben het dit jaar heel veel gezien. Steeds meer mensen kiezen ervoor zelf in hun tuin te klussen. We hebben meer vrije tijd dan ooit, waardoor we vaker thuis zijn en ook meer in huis kunnen doen. Zo ook de tuin. Daar waar we in het voorjaar vooral hebben geklust om de tuin zomerproof te maken zitten we inmiddels in de herfst en wordt het steeds kouder. Ook wordt het sneller donker, wat betekent dat we meer sfeer moeten creëren in de tuin. Gelukkig kunnen we dit op veel manieren doen.

Zorg voor een veilige, goede basis

Tijdens de koude dagen hebben we veel te maken met weerswisselingen. Zo regent het de ene dag meer en hebben we later in de week te maken met een storm. Het is belangrijk dat je een veilige basis hebt in je tuin. Denk hierbij aan de juiste tuinschermen die goed vastzitten en kapot gaan door de harde wind. Heb je dit eerder meegemaakt of merk je dat het hier en daar te veel schommelt? Dan kun je zelf een schutting maken die winterproof is. Vraag in een bouwmarkt naar het juiste materiaal en hoe je dit goed kunt vastzetten.

De tuin winterproof maken

Nadat de basis goed staat, kun je verdergaan met de tuin winterproof maken. Doe als eerst een check door je hele tuin. Heb je een vijver? Kijk goed naar opties zodat het water in de winter niet bevriest. Zijn er planten die meer aandacht nodig hebben of die in de kou niet overleven? Verplaats ze naar een warmere plek of misschien zelfs in huis.

De juiste accessoires

Bij een winterproof tuin horen de juiste accessoires. Denk hierbij aan sfeerverlichting die je kunt ophangen of in de aarde kunt stoppen. Ook kun je een aantal dekens voor buiten aanschaffen, zodat je toch nog buiten kunt genieten van je glühwein.