Wat is NEO precies?

NEO is een digitale valuta en blockchain welke is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain. Sinds 24 juli 2017 draagt de munt de nieuwe munt: voor die tijd ging de munt door het leven als AntShares. De CEO van Onchain en NEO is Da Hong Fei.

Het platform van NEO is enorm groot. Het grootste voordeel van het enorme platform is de ondersteuning voor smart contracts, hierdoor kunnen bedrijven toepassingen programmeren op de blockchain van NEO.

Een ander groot voordeel is dat NEO zich richt op de markt van China en Azië. Het team van NEO werkt al jaren aan de ontwikkeling van het platform. NEO is niet alleen een valuta, maar is een volledig netwerk met veel functionaliteiten.

Snelle transactie snelheid

NEO wordt ook wel op de markt gezet als een Ethereum concurrent. Een groot voordeel van NEO ten opzichten van de concurrentie is de transactiesnelheid van NEO. Het platform kan tot 10.000 transacties per seconde verwerken, waar Ethereum een limiet heeft van 15 transacties per seconde.

NEO is volgens kenners een verbeterde versie van Ethereum, met een grotere visie. Waar Ethereum alleen werkt met de Solidity programmeertaal is NEO voorzien van meerdere talen, zoals .Net, Java en Python. Voor ontwikkelaars en bedrijven is dit behoorlijk interessant. NEO wallet kun je bij Bitvavo gratis aanmaken.