Waarom een gezonde werkplek zo belangrijk is

Vroeger hoorde we het nooit. Men ging naar werk, werkte veel meer dan tegenwoordig en kwam de volgende dag weer terug. We wisten veel minder of het werk leuk gevonden werd en of de werkomstandigheden wel gezond waren. Gelukkig weten we tegenwoordig veel meer over het belang van een gezonde werkplek. We zien dat young professionals dit ook steeds belangrijker vinden dan een hoop bonussen en een hoog salaris.

Zorg voor een ergonomische werkplek voor iedereen

De een heeft meer fysieke klachten dan de ander. Probeer voor iedereen de juiste werkplek in te richten. Dit betekent niet dat je voor iedereen een eigen kantoor moet bouwen, maar dat iedereen de juiste zithouding heeft en meer. We zien steeds vaker dat werknemers fysieke klachten hebben zoals last van hun nek, schouders en vaak een muisarm. Als je hier als werkgever niks mee doet heb je op de lange termijn te maken met veel verzuim.

Productiviteit, teambuilding en meer

Naast een ergonomische werkplek, zijn er nog veel anderen dingen die bereikt kunnen worden met een gezonde werkplek. Een gezonde werkplek zorgt namelijk voor meer productiviteit, omdat werknemers zich beter kunnen concentreren en creatiever zijn. Daarnaast kun je met leuke teamactiviteiten ook meer teambuilding creëren wat ook weer zorgt voor een gezonde werkplek. Vergeet ook niet om feedback te vragen aan je werknemers wat beter kan.

Wat te doen bij verzuim?

Verzuim vanwege fysieke klachten vindt nog steeds te veel plaats. Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld hun fysiotherapie Hoorn laten verzekeren via hun werk wat jou als werkgever weer meer geld kost. Zo zijn er een hoop therapieën waar werknemers uit kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan manuele therapie waar de focus vooral licht op klachten van het menselijk bewegingsapparaat. Door op tijd te reageren op klachten verminder je deze lasten.