Tips voor het organiseren van een feestje

Ben je bezig met het organiseren van een feestje, maar kan je wel een aantal tips gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Bepaal je budget

Hoeveel wil je uitgeven aan uitnodigingen, eten, drinken, tafel- en zit plaatsen, decoraties, muziek en entertainment? Wees brutaal eerlijk met jezelf hier; je wilt niet eindigen boven het budget na alles is gehuurd of gekocht en je eigenlijk geen geld meer hebt, maar je het toch echt nodig hebt. Welke van de dingen zijn het meest en het minst belangrijk voor u? Plastic bekers zijn bijvoorbeeld belangrijker dan of de tafels een tafelkleed hebben, want zonder plastic bekers kan niemand drinken!

Selecteer de locatie, datum en tijd

Waar ga je je feestje houden? Je huis, het huis van een vriend, hotel, kantoor, feestzaal, gemeenschapscentrum, zwembad, park of gebedshuis? Moet je een vergunning, licentie of een locatie boeken om het feest te houden? Op welke dag en tijd ga je je feestje houden? Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen en zorg ervoor dat je alles op tijd hebt.

Wie zijn je gasten

Op basis van wie je gasten zijn en hoeveel er komen, kan je met je budget een locatie gaan uitkiezen. Hoe nodig je gasten uit? Via papieren uitnodiging, telefoon, sms, social media applicatie berichten of postduif? Kunnen je gasten anderen uitnodigen of niet? Als je een feest namens iemand geeft, moet je vragen om een lijst van mensen die ze willen uitnodigen. Zo kan je het perfecte feest geven aan alle gasten.

Stuur uitnodigingen

Wat als je een feestje organiseerde en er niemand kwam? Bij het voorbereiden van uitnodigingen moet je de locatie, datum, tijd, genodigden, RSVP-datum en contactgegevens, routebeschrijvingen en andere notities uitschrijven, zodat alles duidelijk is. Stuur uitnodigingen een paar weken voor het feest om mensen een kans te geven om te te kijken in hun agenda’s en RSVP.

Bron: https://www.disposablediscounter.nl/