Tips voor een dagje Amsterdam

Onze hoofdstad heeft veel te bieden. Niet alleen voor toeristen vanuit het buitenland, óók voor Nederlanders zelf. Zo is er altijd wel wat te beleven in deze stad en valt er veel te zien. Je kunt daarom Amsterdam niet in één dag helemaal gezien hebben. Hiermee helpen wij je graag! Wij hebben namelijk de leukste activiteiten op een rij gezet voor een dagje naar Amsterdam!

Grachten

Natuurlijk zijn de grachten één van de grootste kenmerken van Amsterdam. Regel daarom een leuk boottochtje! Je kunt op verschillende plekken een boot huren Amsterdam en genieten van de stad vanaf het water. Zo kun je prachtige grachtenpanden zien en dit historische stukje Nederland ontdekken op een salonboot Amsterdam. Hiernaast kun je er ook voor kiezen om deel te nemen aan een speciale boot tour, waarmee je de hele grachtengordel rondvaart!

Musea

Verder staat Amsterdam bekend om de vele musea. Zo heb je Nemo, maar ook het Anne Frank huis of het Rijksmuseum. Elk museum heeft weer een eigen verhaal. Hier kijk je je ogen uit en leer je meer over de geschiedenis. Er zijn ook musea die meer dienen voor vermaak en entertainment. Denk bijvoorbeeld aan Madame Tussauds, waar je levensechte poppen kunt bewonderen van bekende artiesten. Of reis door het menselijk lichaam in Body Worlds. Wie weet ontdek je hier feitjes over ons lichaam die je nog niet wist. Kortom, genoeg keus!

Vondelpark

Amsterdam heeft ook prachtige parken, zoals het Vondelpark. Hier ga je van het stadse leven even naar een rustigere plek. Vooral in de zomermaanden is dit wel een van de mooiste plekjes in Amsterdam. Ga dan bijvoorbeeld een dagje picknicken of skaten. Je hebt hier prachtige natuur én watertjes. Hier vind je sportende mensen, kinderen die aan het spelen zijn en eendjes die vrolijk rondhuppelen. Een gezellige plek dus!