Opleiding auto te water

Weet jij wat je moet doen als je met de auto in het water terecht komt? Je kunt het leren bij een opleiding auto te water van G4S veiligheidstrainingen. De opleiding duurt slechts één dag en leert je wat je moet doen wanneer je auto in het water terecht komt. Dit leer je niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. Tijdens de opleiding auto te water wordt een auto in het water geladen via een helling. Op die manier kan er echt geoefend worden.

Theorie en praktijk

Allereerst wordt natuurlijk de theoretische kennis behandeld die nodig is voor de opleiding auto te water. Wanneer je in theorie hebt geleerd hoe je moet handelen, kun je dit in de praktijk gaan brengen. Op de trainingslocatie voor de opleiding auto te water is er een helling waar een auto vandaan in het water getakeld kan worden. Daarmee wordt de praktijk geoefend. In de praktijk oefen je om uit een drijvende auto te komen en om uit een gezonken auto te komen. Dat is natuurlijk een verschil: of je nog boven water bent of helemaal onder water.

Praktische informatie

De opleiding auto te water wordt gegeven op de trainingslocatie in Ede. De kosten voor de opleiding auto te water bedragen een kleine 250 euro. Hiervoor heb je een hele dag een training en aan het einde van de dag kun je jezelf redden uit een auto die in het water is beland. Voor alle informatie over de opleiding auto te water kijk je op de website. Je vindt hier ook de cursusdata en locaties en de prijzen.