Natuurlijke behandelingen voor verlichting van psoriasis

Ondanks het feit dat psoriasis ongeneeslijk is, reageert het goed op veel actuele en systemische behandelingen. Zelfs mensen met ernstige psoriasis kunnen in de meeste gevallen verlichting krijgen tijdens opflakkeringen.

Crèmes op basis van steroïden

De steunpilaar van de behandeling van psoriasis, steroïde crèmes, verminderen ontstekingen, verlichten jeuk en blokkeren de productie van cellen die overmatig worden geproduceerd bij psoriasis. Sterkere preparaten, die effectiever zijn dan mildere, kunnen bijwerkingen veroorzaken zoals verbranding, droogheid, irritatie en dunner worden van de huid. Wees vooral voorzichtig om de instructies van jouw arts over het gebruik ervan te volgen.

Meditatie en yoga

Verminder jouw stress om jouw symptomen van zich af te schudden. Meditatie kan je helpen jouw psoriasis op de rit te houden. Yoga is vooral handig als je ook artritis psoriatica hebt, omdat het gewrichtspijn verlicht en jouw bewegingsbereik vergroot.

Krijg een beetje zon

Breng wat tijd door in de vrije natuur. De ultraviolette B-stralen van de zon kunnen helpen bij het bestrijden van jouw psoriasis. Blijf bij 5 of 10 minuten per dag en gebruik zonnebrandcrème op plekken zonder psoriasis. Te veel zon kan jouw risico op huidkanker verhogen.

Breng jouw bad op smaak

Wil je wat schubben afwerpen en je huid kalmeren? Doe dode zee- of Epsom-zout in een bak met warm water. Geniet ongeveer 15 minuten en gebruik een vocht inbrengende crème als je klaar bent om het water in te sluiten.

Kurkuma

Je kent het misschien als het gele kruid dat opduikt in voedsel met currysaus. Studies tonen aan dat het jouw psoriasisopflakkeringen kan verminderen. Je kunt het proberen als ingrediënt in je maaltijden of als supplement.

Tea Tree Oil

Het komt van een plant die inheems is in Australië, maar je hoeft niet zo ver te gaan om verlichting te krijgen. Shampoos met dit ingrediënt kunnen psoriasis op jouw hoofdhuid helpen. Uiteraard kun je naast deze tips tevens zelf onderzoek doen of er een ander psoriasis behandeling beschikbaar is.