Kerst op 1,5 meter afstand

Kerstpakketten

Vorig jaar was het voor iedereen een beetje een gekke kerst. Waarbij je normaal wellicht met de hele familie samen zou zijn gekomen, bleef het in 2020 bij je eigen huishouden. Een zeer kleinschalig kerstfeest dus. Zowel in de werk- als privésfeer moesten de normale kerstvieringen wijken wegens corona. Van je werkgever kreeg je wellicht daardoor wel extra goed gevulde kerstpakketten mee naar huis om de feestdagen mee door te komen. Gelukkig kunnen we langzaam maar zeker steeds meer terug naar het ‘normaal’. Dus begin maar alvast met het samenstellen van een 4-gangen diner, want kerst is helemaal terug dit jaar!

De maatregelen stonden het vorig jaar toe dat er maximaal 6 personen aan het kerstdiner mochten zitten. Dit jaar is dat gelukkig weer anders! Er geldt geen maximum aantal personen meer door de hoge vaccinatiegraad. Het blijft uiteraard wel opletten geblazen

Kerstpakketten

Hoe organiseer ik een veilig kerstdiner?

Een paar tips om je gasten straks weer zo veilig mogelijk te kunnen ontvangen voor een gezellig diner. Zorg allereerst voor genoeg ventilering in je huis. Dit zorgt ervoor dat het virus zich zo min mogelijk kan verspreiden via de lucht. Blijf ook genoeg je handen wassen. Schone handen voor het eten zijn sowieso altijd aan te raden! Het welbekende hoesten en niezen in de elleboog is ook belangrijk om verspreiding te voorkomen. En blijf uiteraard thuis als je je niet lekker voelt. Better safe than sorry! Het is eventueel ook mogelijk om je gasten een zelftest te laten afnemen voor het diner om er echt zeker van te zijn dat corona niet stiekem ook een plekje aan de tafel heeft.