Kamers visueel vergroten met spiegels

Een kamer heeft meestal vier wanden, wat betekent dat het aantal vierkante meters vast staat en niet naar believen kan worden gewijzigd. Om de kamer meer grootte te geven , zijn er echter een paar trucjes nodig, zoals een bijbehorende kleurkeuze.

Een ander bijzonder licht en vooral mooi hulpmiddel zijn wandspiegels. Vooral in lange, smalle of zelfs kleine vierkante gangen verdubbelen ze praktisch het oppervlak als ze correct worden geplaatst. Ik raad je aan om kamerhoge spiegels te kiezen als de ruimte het toelaat Met een mooi frame leun je nonchalant tegen de muur. Maar ook spiegels aan de muur geven de kamer meer ruimte.

Een andere tip is om de spiegel in de eetkamer op ooghoogte van de zittende persoon te monteren. Bijvoorbeeld in plaats van een grote afbeelding boven het dressoir.

Decoreren met spiegels

Naast de praktische aspecten , zijn spiegels vooral erg decoratief. Je kan bijvoorbeeld kleine en grote spiegels in een galeriewand hangen tussen afbeeldingen van verschillende formaten.

Er zijn ook exemplaren die er zelf uitzien als een soort kunstwerk en het perfecte alternatief kunnen zijn voor een foto boven het bed of aan de muur in de woonkamer.

Spiegeltegels zijn er in veel geometrische vormen en ze zijn meestal zelfklevend. Je kunt ze gebruiken om kleine highlights op je muren te zetten.

Een spiegel bevestigen

Spiegels moeten vaak stevig aan de muur worden bevestigd (uitsluitend om veiligheidsredenen).Er zijn nu verschillende mogelijkheden. Welke voor jou het beste is, hangt ook af van het type spiegel .

Gladde, niet al te grote spiegels kunnen aan de muur worden gelijmd , hetzij met dubbelzijdige tape, hetzij met siliconen op gladde oppervlakken. Grote wandspiegels zijn heel goed te bevestigen met touw en haken . Het enige wat je hoeft te doen is een enkel gat in de muur te maken. De veiligste methode is om de wandspiegel met meerdere boorgaten en pluggen in de muur te bevestigen.