Het feit dat je als freelancer snel betaald wilt worden, maakt freelance factoring tot een interessante optie! In dit artikel beschrijven we hetgeen deze vorm van debiteurenbeheer inhoudt, de voordelen die het je kan bieden en de manier waarop je hiermee kunt beginnen. Niet alleen factoring is in de afgelopen jaren populairder geworden, ook het aantal aanbieders hiervan groeide sterk. Het maakt het belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare partij. Wij raden je aan om eens naar Finqle te kijken! Deze partij is niet alleen ervaring in het aanbieden van factoring, maar werkt daarbij transparant en volgens afspraak.

Freelance factoring

Werking van freelance factoring voor freelancers

Freelance factoring betekent dat je facturen verkoopt aan een factoringbedrijf, voordat je deze facturen naar je klanten stuurt. Het factoringbedrijf draagt zorg voor het tijdig versturen van de facturen naar klanten. Op het moment dat een klant niet zou betalen, is het factoringbedrijf verantwoordelijk voor de incassoprocedure. Hier krijg je als verkopende partij niets meer van mee, omdat jij je geld op dat moment al gestort hebt gekregen. Veel factoringbedrijven betalen een verkochte factuur binnen een of twee werkdagen aan je uit. Over de verkochte factuur betaal je een klein percentage aan transactiekosten. Deze kosten vangen het risico op, wat een factoringbedrijf loopt.

Debiteur

Altijd een constant cashflow als ondernemer

Niet alleen is het een prettig idee om je geld snel op je rekening te hebben. Ook zorgt dit voor een constante cashflow. Iets wat met name voor eenmanszaken van groot belang is! Je wilt de rekeningen van je eigen leveranciers immers tijdig kunnen betalen. Iets wat lastiger wordt, op het moment dat je eigen klanten hun facturen niet tijdig voldoen. Zo krijg je mogelijk te maken met betalingsachterstanden, zonder dat je hier direct schuld aan hebt. Door je facturen voortaan aan een factoringbedrijf te verkopen, voorkom je dit!