Het festivalseizoen is weer begonnen

Het is zomer! Wat een lekker weer. De zon is langer op en doet wat meer zijn best. Naast lekker op het strand liggen en vakantie vieren is dit ook de periode waarin het festival seizoen weer vollop in gang is. Sport, spel maar vooral muziek evenementen zijn het gesprek van de dag. Deze blog gaat over verschillende muziek schuine streep dance festivals en sluit af met een nieuwe trend onder de festivals, festivals waar eten centraal staat. Benieuwd? Lees dan snel verder

Muziek centraal onder het genot van drank en drugs

Jongeren zijn er gek van, muziek festivals. Voor veel jongeren de plek om onder het genot van veel drank en vaak ook drugs even helemaal uit hun plaat te gaan. Naast de burn-outs die dit vaak oplevert omdat de jongeren door de weeks vaak gewoon moeten presteren kan dit eigenlijk weinig kwaad. De jongeren zijn op een afgeschermde locatie en worden van de combinatie erg gezellig. Op deze festivals staat muziek centraal. Een muziek soort die onder de groep jongeren erg populair is, is house en techno. Elk weekend is er ergens op een festival terrein in Nederland zoals Spaarnwoude of de verschillende parken in Rotterdam wel een house of techno feest te vinden. Veel veiligheidspartijen kunnen de enorme vraag naar veiligheidspersoneel niet aan in deze tijd van economische groei waar veel mensen die normaal geen baan konden vinden en als beveiliger aan de slag gingen nu gewoon bij een baas of voor hun zelf aan de bak zijn.

Niet muziek, maar eten centraal

Je ziet ze steeds meer, cateraar evenementen. Evenementen waar niet muziek en drank centraal staat maar muziek en drank ondersteunend zijn aan het primaire belang, eten! Denk bijvoorbeeld aan het foodtruck festival TREK Festival of Rotterdamse kost dat van kleinschalig evenement naar bekend Rotterdams fenomeen is uitgegroeid. Sterreneten beschikbaar gesteld voor een betaalbare prijs met kleinschalige bandjes uit de regio die het publiek vermaakt.