Het beste uit je technische kennis halen? Zet in op een loopbaan als vliegtuigmonteur

Vacature monteur Venlo

Wie beschikt over een goed gevoel voor en inzicht in techniek heeft veel interessante mogelijkheden op professioneel gebied. Als je werkelijk goed bent, bereid bent er even voor te studeren, goed met stress kunt omgaan en zeer nauwkeurig bent, dan ligt er misschien wel een loopbaan als vliegtuigmonteur voor je in het verschiet. Zoek bijvoorbeeld eens een vacature monteur Venlo of waar dan ook in Nederland om te zien of er vacatures voor vliegtuigmonteurs bij zitten. Je weet dankzij zo’n vacature dan al snel of deze job bij je past. Hieronder lichten we wat dat betreft alvast een tipje van de sluier voor je op. 

Vacature monteur Venlo

Dit houdt het bestaan als vliegtuigmonteur in

Er zijn verschillende niveaus en gradaties in het vliegtuigmonteurswezen, maar over het algemeen kun je ervan uitgaan dat deze taken op je pad zullen komen in dit beroep:

  • Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en reparaties aan vliegtuigen.
  • Het testen van de kwaliteit van onderdelen van het vliegtuig.
  • Vliegtuigen nauwgezet inspecteren.
  • Het reinigen van sommige onderdelen van vliegtuigen.
  • Het bijhouden van alle administratie rond elke handeling omtrent het onderhouden en repareren van vliegtuigen.

Goed om te weten is verder dat er rond het onderhoud van vliegtuigen strenge regels gelden. De veiligheid in een operationeel vliegtuig mag namelijk natuurlijk niet in het geding komen. Er mogen dan ook geen fouten gemaakt worden, mede waardoor er altijd volgens vaste procedures wordt gewerkt.

Een vierjarige opleiding

Er zijn verschillende opleidingen denkbaar waarvan het diploma je toegang zou kunnen verschaffen tot een carrière als vliegtuigmonteur. Welke opleiding je kiest hangt af van de werkzaamheden die je naderhand wilt uitvoeren. Een goede mogelijkheid is sowieso de opleiding tot vliegtuigmonteur via de Koninklijke Luchtmacht. Over het algemeen kun je uitgaan van een opleiding van vier jaar.