Fast fashion 

We leven in de tijd van fast fashion. Wat nu in de mode is, zal volgend jaar bij veel mensen alweer achterin de kast beland zijn. De huidige modetrends zijn altijd een reactie op de voorgaande trends. Je begint met strakke broeken die helemaal in zijn, daarop volgt een golf van wijde broeken. Hierna komt strakke kleding weer in beeld en daarna wordt het weer losser. Zo gaat het al decennia lang!  

Oud & nieuw? 

Vintage spullen zijn de laatste jaren in populariteit gestegen. Dit komt ook mede doordat oude trends constant weer hip worden. 10 jaar geleden waren de skinny jeans niet weg te denken, nu gaan we weer over op lossere broekspijpen. En aangezien dit 30 jaar geleden ook helemaal in de mode was, kun je die broeken het beste vinden in je moeders kleding kast! Om de zoveel jaar wordt het ineens weer een ding om in de kasten van je ouders te kijken, en zijn de ouderwetse kloffies ineens weer in de mode.  

Oude kleding die weer hip wordt, wordt vintage genoemd. Ouderwetse broeken en truitjes zie je ineens weer in de etalages verschijnen. Naast kleding, duiken ook accessoires op. Vintage hoeden, kettingen en riempjes zijn op elke paspop te zien.  

De natuur bedankt ons ook 

De liefde voor oude spullen heeft ook een positief effect op de natuur. Door oude kleding zo lang mogelijk te bewaren en te dragen, wordt de behoefte voor nieuwe kleding minder. Als iedereen vintage hoeden, jurken en schoenen zou dragen zou de vuilnisbelt een stuk leger zijn!  

Vintage spullen worden vaak ook als tijdloos gezien. Doordat ze al decennia lang in en uit de mode gaan, kun je ze prima in de kast bewaren wanneer je ze niet wilt dragen. Als jij je daar natuurlijk helemaal niets van aantrekt, draag je jouw vintage hoed gewoon altijd! Maar weet dat uiteindelijk je kinderen ze later ook op willen zetten.