Eigenschappen van de waaierpalm

Palmbomen zijn heel gemakkelijk te vinden op straat en in de tuin van een huis. Palmbomen zuiveren ook de lucht omdat ze verontreinigende stoffen in de lucht kunnen opnemen en zuurstof kunnen produceren die goed is voor de ademhaling. De palmboom met een unieke vorm is de waaierpalm. In tegenstelling tot andere palmbomen die langwerpig van vorm zijn, zijn de bladeren van de waaierpalm halfrond met een bladbreedte tot wel 50 cm. Waaierpalmen kunnen hoogtes van 10 meter bereiken. Waaierpalmen komen ook in veel soorten, van kleine die in potten kunnen worden geplant en enkele andere die groot zijn en meestal in velden worden geplant. Waaierpalmen zijn ook erg geliefd bij sierplanten liefhebbers.

Soorten waaierpalm

Palmbomen worden vaak gevonden in gebieden dicht bij de zee of kustgebieden. Net als bij kokos- en arecanoten bomen zijn palmbomen tropische bomen die bestand zijn tegen warm weer. De waaierpalm is een palmboom met harige en doornige bladeren. Er zijn 7 soorten waaierpalmen die we in potten of erven kunnen planten. De Footstool Palm of Saribus Rotundifolia is een waaierpalm soort met een ronde bladvorm en een brede stengel zoals een kokospalm die groen van kleur is. Deze palmboom kan tot 12 meter hoog worden. De oliepalm heeft overeenkomsten met Footstool Palm, alleen de bladeren zien er glanzend uit, met rechtopstaande stelen. De oliepalm kan wel 20 meter hoog worden.

Soorten wieldop palm

Het type waaierpalm dat veel aandacht nodig heeft is de wieldop palm, deze palmboom heeft veel water nodig en is makkelijk gestrest, waardoor het overzetten naar een plant medium extra aandacht vraagt. Het kenmerk van de wieldop palm is dat deze een ronde bladvorm heeft waarbij de bladstand een hoek van 45 graden vormt met de stam. Deze boom kan tot 10 meter hoog worden.