Code 95 voor bedrijven als totaalpakket aangeboden

Snelweg

Het volgen van een opleiding code 95 voor bedrijven kan interessant zijn, wanneer je bijvoorbeeld als logistiek bedrijf werkzaam bent. In Nederland moet je als beroepschauffeur in het bezit te zijn van de basiskwalificatie: de code 95. Deze basiskwalificatie wordt niet eens in hun carrière gehaald, maar iedere vijf jaar. Om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, kan het slim zijn om naar een totaaloplossing te zoeken voor je bedrijf. Hierbij kunnen alle medewerkers dezelfde cursus volgen, om hen in een keer van hun basiskwalificatie te voorzien. De chauffeur volgt de cursus doorgaans na werktijd. Althans, de studie voor deze cursus. Zo zijn chauffeurs overdag inzetbaar!

Code 95 voor bedrijven

Online als oplossing voor opleiding code 95 voor bedrijven

Het internet heeft het steeds makkelijker gemaakt om medewerkers deze opleiding voor code 95 te laten halen. Dankzij het internet en digitaal leren kunnen chauffeurs een groot deel van hun studie thuis uitvoeren in plaats van op locatie. Helaas is het nog niet mogelijk om de volledige basiskwalificatie thuis te behalen. Je volgt altijd een aantal uur aan lessen op locatie. Samen met een verkeersschool kan worden afgesproken om deze lessen op je eigen locatie te geven. Zo hoeven chauffeurs nooit ver weg om hun code 95 te behalen. De code 95 wordt bijgeschreven op het rijbewijs van een chauffeur.

Beroepschauffeurs

Geschikte rijschool voor deze opleiding

Er zijn in Nederland verschillende rijscholen, die het behalen van de basiskwalificatie door vrachtwagen- en buschauffeurs mogelijk maken. Een voorbeeld van zo’n rijschool is Verkeersschool Wesseldijk. Deze rijschool biedt bedrijven de mogelijkheid om een cursus op locatie te geven. Kijk eens op de website van de rijschool, om hier meer over te weten te komen. De rijschool biedt echter niet alleen cursussen aan voor code 95. Chauffeurs kunnen hier ook terecht om hun rijbewijs te behalen.